”Fiecare copil pe care îl instruim este un adult câștigat!” (V. Hugo)
   Acasă      Despre meserii, profesii      Grupa Execuţie

Şofer
Indiferent de vârstă, copiilor le place să fie şoferi. Cu cât maşina este mai mare, cu atât mai atractiv este "volanul". Ce înseamnă să fii şofer? Cât de mult timp merge un şofer cu maşina? Dacă ar fi să adunăm orele petrecute la volan, zilnic, ajungem la ani buni pe care şoferul i-a trăit în maşina sa.
Vrei să cunoşti lumea de la volan?
 
 
 

Paznic, Bodyguard
Ca să fii paznic trebuie să ai o condiţie fizică foarte bună. Un paznic păzeşte oamenii, bunurile de răufăcători şi de aceea este foarte vigilent. Câteodată se îmbracă în uniformă, alteori este îmbrăcat obişnuit tocmai pentru a nu atrage atenţia asupra sa.
Oamenii importanţi apelează adesea la serviciile de pază. Vrei să fii în preajma unor oameni importanţi?
 
 
 

Vânzător
Vânzătorul lucrează în general într-un magazin, ocupându-se cu servirea clienţilor şi vânzarea mărfurilor. Putem vorbi de vânzători şi despre cei care merg "pe teren" să vândă marfa lor clienţilor. Ei se mai numesc şi agenţi de vânzări. Vânzătorul este amabil, zâmbitor ştie să ne recomande mărfurile pentru ca să fim mulţumiţi şi să revenim să cumpărăm de la el.
Vrei să fii vânzător?
Bucătar
Bucătarul este cel care găteşte mâncarea într-un restaurant sau într-o cantină. El foloseşte foarte multe reţete şi câteodată chiar inventează anumite reţete care devin apoi "specialitatea bucătarului". Pe lângă un gust deosebit, mâncarea gătită de bucătar are şi aspect plăcut, apetisant.
Care sunt secretele meseriei de bucătar?
 
 
 

Coafeză, Frizer
Coafeza aranjează părul sub diferite pieptănături celor care solicită acest lucru. Ea face mult efort fizic deoarece stă în picioare tot timpul. Priceperea şi îndemânarea de care dau dovadă, le poate aduce multe cliente pe care să le aranjeze.
Îţi place să aranjezi părul păpuşilor? Poate vei fi o coafeză renumită!
 
 
 

Mecanic
Mecanicul repară, montează diferite aparate, maşini, utilaje. Fiecare maşinărie pentru a funcţiona bine are nevoie de un mecanic.
Îţi place să montezi şi să demontezi diverse obiecte? Înseamnă că ai îndemânarea necesară pentru a fi un mecanic priceput!

Copyright © 2010 Scoala Copiilor. All rights reserved. Web Design MINARDO SRL