”Fiecare copil pe care îl instruim este un adult câștigat!” (V. Hugo)
   Acasă      Despre meserii, profesii      Grupa Educaţie

Profesor, Educator, Învăţător
 
Fiecare păstrăm peste ani imaginea doamnei învăţătoare, a unui profesor care ne-a atras atenţia prin ceva special, de suflet... Cât de greu ajungi la sufletul celor pe care îi formezi? Cât de înălţător este?
 
Poate că îţi doreşti să ajungi profesor... hai să vezi ce înseamnă!

Psiholog
 
Când mergi la psiholog, întâlneşti un om dornic să te asculte şi să găsească împreună cu tine soluţii la frământările tale. Psihologul este un om de încredere, gata să te ajute să depăşeşti orice problemă. Este o profesie din ce în ce mai răspândită şi foarte necesară în zilele noastre.
 
Ai vrea şi tu să devii psiholog?

Bibliotecar
 
Cine este el? oare chiar îi plac atât de mult cărţile, de se înconjoară de ele? Cum de ştie în orice moment unde să găsească o carte între miile de cărţi? Aţi împrumutat cărţi de la bibliotecă. Ce sentiment v-a creat acel spaţiu şi omul care lucrează acolo?

Jurnalist, Ziarist
 
Ziaristul culege informaţii care pot deveni ştiri atractive pentru cititorii ziarelor. El analizează evenimentele de actualitate, face comentarii şi transmite articolele la timp pentru a fi tipărite. Pentru a scoate un ziar el lucrează în echipă cu mai mulţi specialişti: reporteri, fotografi, redactori.
 
Vrei să fii şi tu ziarist?

Preot
 
Preotul este cel care realizează slujbele religioase în zilele de sărbătoare şi în cazul unor evenimente importante, ca de exemplu: botezul, căsătoria, înmormântarea. Preotul îi ajută pe toţi oamenii; la el găsim întotdeauna un sfat, o vorbă bună atunci când suntem într-o situaţie dificilă. Hai să vezi ce înseamnă să fii preot!

Copyright © 2010 Scoala Copiilor. All rights reserved. Web Design MINARDO SRL