”Fiecare copil pe care îl instruim este un adult câștigat!” (V. Hugo)
   Acasă      Despre meserii, profesii      Grupa Conducere

Avocat / Jurist
 
 
Îţi place dreptatea şi vrei să lupţi pentru ea? Atunci, meseria de avocat ţi se potriveşte. Ce trebuie să faci ca să fii avocat? Care sunt bucuriile acestei meserii?
 
 
Avocatul este un bun orator şi cunoaşte legile foarte bine, de aceea studiază mereu pentru a fi la curent cu toate noutăţile în domeniu.

Diplomat
 
 
Îţi plac limbile străine şi ai uşurinţă în construirea relaţiilor cu ceilalţi. Poate că vei fi un bun diplomat care să reprezinte ţara noastră în relaţiile cu celelate ţări.
 
Oare cât de multe ştie un diplomat?

Politician
 
 
Politicianul crede în ideile partidului pe care îl reprezintă şi le susţine în faţa celorlalţi. Un politician de succes participă la alegeri şi câştigă, devenind în felul acesta parlamentar, urmând să se ocupe de adoptarea legilor ţării.
Director / Manager
 
 
Orice firmă, afacere, organizaţie, are un director. Este cel care conduce şi răspunde de bunul mers: de resursele materiale, de oameni, de bani.
 
 
Crezi că este uşor să fii director?

Patron
 
 
El este cel care deţine o afacere. Singur sau asociat cu alţii, a avut o idee pe care a transformat-o în afacere: a gândit ce trebuie să facă pentru ca ideea lui să funcţioneze, a finanţat-o (cu bani proprii sau împrumutaţi), a angajat oameni şi a început să lucreze.
 
 
Dacă ar fi să alegi să fii patron, ce afacere ai vrea să ai?


Copyright © 2010 Scoala Copiilor. All rights reserved. Web Design MINARDO SRL